ساعت کاری: 9 الی 19 - جمعه ها تعطیل
امروزه خیلی از رانندگان خودرو های امروزی مشکلاتی از قبیل خطاهای فرسودگی کاتالیزر و خطاهای مربوط به سنسور اکسیژن دوم را دارند. به دلایل مختلف باعث روشن شدن چراغ چک سنسور اکسیژن میشود که با ریمپ خودرو میتوان این خطاها را حذف کرد. در ادامه این مقاله توضیح خواهیم داد که اولا سنسور اکسیژن دوم چیست و چه دلایل باعث خرابی آن میشود.
سنسور اکسیژن چیست؟
سنسور اکسیژن توسط شرکت بوش وارد بازار جهانی شد و به یکی از مهم ترین فناوری مسئول جهت کاهش انتشار گازهای خروجی از اگزوز تبدیل شده است. امروزه این دستگاه در طیف گستردهای از اتومبیلهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی تعبیه میشود و کار اصلی آن نظارت بر میزان اکسیژن موجود در اگزوز است.
درصد اکسیژن موجود در موتور به بسیاری از عوامل مانند دمای موتور، فشار فشارسنج و ارتفاع بستگی دارد. سطح اکسیژن پایین، نتیجه ترکیبی قوی است. به این معنا که مقدار زیادی از سوخت پس از احتراق باقی میماند. از طرف دیگر میزان بالای اکسیژن، نتیجه ترکیبی ضعیف و سوخت ناکافی در سیستم است. هردو نتیجه نامطلوب هستند و سنسور اکسیژن از آن آگاه است و بلافاصله سیگنال را به واحد کنترل موتور (ECU) ارسال میکند تا مقدار سوخت ورودی موتور را تنظیم کند.
به عبارتی دیگر سنسور اکسیژن موجود در خودرو، میزان اکسیژن موجود در گازهای خروجی از موتور را اندازهگیری میکند. این اطلاعات توسط ماژول کنترل نیرو (PCM) بررسی میشوند تا نسبت میزان هوا به سوخت مناسب برای موتور، در زمان واقعی تعیین شود. این سنسور در سیستم اگزوز قرار دارد و این امکان را میدهد تا موتور به شکلی کارآمد کار کند، که این امر به کنترل آلایندگی کمک میکند.
انواع مختلف از سنسور های اکسیژن موجود می باشد که شامل سنسورهای کلاسیک هستند و جزو مدلهای قدیمی محسوب میشوند. همچنین حسگرهای نسبت سوخت به هوا یا AFR که در دسته پیشرفتهترین آنها قرار میگیرند. سنسورهای مدرن AFR، توانایی تشخیص مقدار دقیق اکسیژن موجود در اگزوز را بدون تأخیر و در زمان واقعی دارند
سنسور اکسیژن خراب، میتواند به خودرو و محیطزیست آسیب برساند. زیرا با وجود ترکیب اشتباهی از سوخت و اکسیژن در موتور، آلایندههای بیشتری از اگزوز خارج میشوند. مبدل کاتالیزوری همچنین میتواند آسیب بزرگی را متحمل شود؛ زیرا به منظور داشتن عملکردی صحیح، به ترکیب خاصی از اکسیژن متکی است.
علائم خرابی سنسور اکسیژن
· روشن شدن چراغ چک
· درست عمل نکردن موتور
· رد شدن در تست آلایندگی
· مکث موتور در هنگام شتاب
· بالا بودن دور موتور در زمان توقف خودرو
چگونگی تشخیص خرابی سنسور اکسیژن
دستگاهایی وجود دارد برای تشخیص دقیق خرابی سنسور اکسیژن که این دستگاها شامل یک رابط و اسکنر OBD2(همان دستگاه دیاگ) و یک ولت سنج دیجیتالی است.
دو تست دیگر نیز وجود دارند که فرد را قادر میسازند که سنسورهای اکسیژن را چک کند. تست اول، پاسخ حسگر اکسیژن را به وضعیت سوخت بدون چربی بررسی میکند و آزمایش دوم به فرد این امکان را میدهد تا واکنش حسگر را در یک وضعیت سوخت قوی بررسی کند. اگر سنسور مورد نظر به هر دو تست بهطور صحیح پاسخ دهد، ممکن است یک مؤلفه دیگر برای افت راندمان سوخت وجود داشته باشد (مشکل دیگری وجود دارد).
حذف سنسور اکسیژن با ریمپ خودرو
در مرکز تیونینگ دکتر ریمپ با تنظیم کردن مجدد جدول های سنسور اکسیژن قادر است حساسیت سنسور اکسیژن اول و دوم را به صورت تنظیم کند که از لحاظ ایسیو خطایی گرفته نشده و چراغ چک روشن نشود. با حذف کردن سنسور اکسیژن دوم در چرخه کار ایسیو خودرو های یورو 4 را به یورو 2 تبدیل میکنیم.
ما با حذف خطای سنسور اکسیژن میتوان شتاب و توان خودرو را اضافه کند.
از دیگر مزایای ریمپ
· کاهش مصرف سوخت
· افزایش شتاب وتوان
· افزایش قدرت و گشتاور خودرو
· رفع ناک خودرو
· بهبود کپ اولیه
· رفع کپ دریچه گاز