ساعت کاری: 9 الی 19 - جمعه ها تعطیل
یاتاقان زدن خودرو یکی از عیب های پر دردسری است که بی توجهی به این موضوع باعث خسارت سنگینی برای خودرو میشود. در ادامه از علایم یاتاقان زدن و انجام کارهایی که خودرو به این مشکل بر نخورد را مورد بررسی قرار خواهیم داد . شما میتوانید برای سرویس دوره ای و انجام ریمپ با ما در تماس باشید همانطور در مقالات قبل از مزایای این فرایند را گفته ایم.
یاتاقان چیست؟
یاتاقان که با اصطلاح انگلیسی آن یعنی «برینگ»، وسیلهای است که امکان حرکت را بین دو جسم ایجاد میکند. این قطعه که بیرینگ هم نامیده میشود به شکل نیمدایره است و نازک. یاتاقان در واقع نوعی بیرینگ به شکل ورقه فلزی نسبتا باریک است که ضمن تنظیم لقی میل لنگ و شاتونها، حرکت روان آنها حین روشن بودن موتور را تضمین میکند. در موتور خودرو، باید حرکت بالا و پایین پیستون توسط میللنگ به حرکت چرخشی تبدیل شود تا خودرو راه بیفتد. یاتاقان باعث میشود که شاتون و میلنگ تماس مستقیم با یکدیگر نداشته و اصطکاک میان آنها، کاهش پیدا کند.
یاتاقانها در موتورهای احتراقی به دو نوع ثابت و متحرک دستهبندی میشوند. یاتاقان از جنس فلز است و مقاوم دربرابر حرارت و ضربه. ساختمان آن شامل یک پوسته بیرونی از جنس فولاد یا برنز و یک یا چند لایه مواد یاتاقانی میشود. یاتاقان های ثابت بین محل تماس میل لنگ با بلوک سیلندر و کپههای آن قرار گرفته و لقی عمودی میل لنگ نسبت به بدنه را تنظیم میکنند. یاتاقان متحرک نیز به گونهای مشابه در محل تماس میل لنگ و دسته شاتونها نصب شده و لقی شاتون نسبت به میل لنگ را تنظیم میکند.
معمولا یک یا دو جفت بغل یاتاقان نعلی شکل نیز برای تنظیم لقی افقی میل لنگ در پیشرانههای احتراق داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. مواد یاتاقانی از متریالهای نرم تهیه میشوند تا نقش ضربهگیر را نیز برای میللنگ بازی کنند.
یاتاقان در موتور خودرو چه وظایفی دارد؟
· تنظیم لقی میللنگ و شاتونها و تضمین حرکت روان آنها.
· کاهش اصطکاک بین شاتون و میللنگ، جلوگیری برخورد و ضربه به آنها و آسیبهای ناشی از این برخورد و خوردگیهای احتمالی.
· جلوگیری از برخورد پیستون و میللنک و ایجاد آسیب به هریک و یا خوردگی آنها در اثر این برخوردها و همچنین کاهش اصطکاک بین این دو.
علت یاتاقان زدن چیست؟
هر عاملی که باعث شود روغن با شدت و مقدار کافی به یاتاقانها نرسد، میتواند موجب آسیب رساندن به یاتاقانهای موتور شود.
از جمله باید به عواملی همچون: خرابی پمپ روغن، کثیفی بیش از حد روغن موتور و فیلتر آن، وجود ناخالصی در روغن، آب و روغن قاطی کردن ناشی از سوختن واشر سرسیلندر یا هر دلیل دیگر، کمبود میزان روغن پیشرانه و... اشاره کرد.
قفل شدن ترموستات، خرابی رادیاتور، کمبود مایع خنک کننده، نشتی آب موتور، خرابی سامانه فن خنک کننده رادیاتور و غیره، از جمله مهمترین علل افزایش دمای بیش از حد پیشرانه هستند که در صورت عدم رفع عیب، میتوانند منجر به یاتاقان زدن موتور شوند.
در مجموعه ما ریمپ خودرو با علم مناسب و تجربه و تخصص بالا انجام میشود. بعد از انجام این کار توسط خود مشتری تست شده و در صورت رضایت کامل وجه دریافت شده و با ضمانت 2 ساله کتبی به مشتری تحویل داده میشود.