ساعت کاری: 9 الی 19 - جمعه ها تعطیل

ریمپ
خودرو خود را ریمپ کنید

دکتر ریمپ

علت روشن شدن چراغ چک

علت روشن شدن چراغ چک

 روشن شدن چراغ چک خودرو نشان دهنده مشکلاتی برای خودرو میباشد که این پدیده برای صاحبان خودرو بسیار نگران کننده میباشد. بعد از روشن روشن شدن چراغ احتیاج به توقف کامل خودرو نیست. اگر بعد از مدتی چراغ چک خاموش نشد میتوان به یک مکانیکی نشان داد و علت را جویا شد. روشن شدن چراغ چک خودرو علت های متفاوتی دارد. در ادامه دلایل آنها و ریمپ خودرو را توضیح خواهیم داد.

چراغ چک خودرو چیست و چه وظیفه ای دارد؟

روشن شدن چراغ چک خودرو که در پشت آمپر قرار داد، نشان از یک یا چندین مشکل اساسی در ماشین دارد. این چراغ عیب‌های ماشین را از سمت کامپیوتر خودرو به نمایش می‌گذارد و هشدار می‌دهد که ایرادی در خودرو وجود دارد. رنگ این چراغ در خودروها زرد، نارنجی و یا زرد مایل به قرمز است. به خاطر بسپارید که چشمک زدن چراغ چک را باید جدی بگیرید چرا که این وضعیت احتراق ناقص را نشان می‌دهد که می‌تواند موجب داغ شدن بیش از حد کاتالیزور شود؛ داغ شدن کاتالیزوز احتمال حریق در خودرو را بالا می‌برد.

ما با فرایند ریمپ خودرو میتوانیم کدهای خطایه روشن شدن چراغ چک را حذف نماییم.

علل روشن شدن چراغ چک خودرو

1.      باز بودن و یا شل بودن درپوش باک بنزین

شل بودن درپوش سوخت یکی از متداول‌ترین علل روشن شدن چراغ چک خودرو است. درپوش، بخش مهمی از سیستم تحویل سوخت اتومبیل است. ممکن است برایتان پیش آمده باشد که پس از سوختگیری و پر کردن باک، متوجه روشن شدن چراغ چک شده اید، که در این شرایط کافی است درب باک را سفت کنید. اگر مشکل همچنان باقی ماند، درپوش را تعویض نمایید.

2.      ایراد در کاتالیستی

کاتالیست خودرو یک قطعه مهم است که اجازه نمی‌دهد ترکیبات مضر سوخت وارد محیط زیست شود. هر خودرویی که با بنزین کار می‌کند، مبدل کاتالیزور دارد. این مبدل عملکرد ساده‌ای دارد و اغلب نمی‌توان از خرابی آن جلوگیری کرد(براساس میزان کیلومتر طی شده باید تعویض شود). انجام تعمیر و نگهداری منظم و به موقع‌(مانند تعویض روغن) جهت سالم نگه داشتن مبدل کاتالیزور اتومبیل بسیار مهم است. روشن شدن چراغ چک به دلیل ایراد در این قطعه بیشتر در خودروهای فرسوده و قدیمی دیده می‌شود.

3.      خراب بودن سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن‌(که حسگر O2 نیز می‌گویند) میزان اکسیژن غیرقابل احتراق در سیستم اگزوز ماشین را اندازه‌گیری می‌کند. این سنسور، اطلاعات را به کامپیوتر خودرو ارسال می‌کند تا کامپیوتر از اطلاعات برای تنظیم مخلوط هوا و سوخت در داخل سیلندرها استفاده کند. حتی اگر سنسور اکسیژن نیاز به تعویض داشته باشد، موتور همچنان به کار خود ادامه می‌دهد، اما خودرو بنزین(یا گاز) بیشتری می‌سوزاند. ما از طرف دیگر خرابی سنسور اکسیژن، ایسیو خودرو را به هم میریزد. به شکلی که می تواند تا ۴۰ درصد هم مصرف سوخت را افزایش دهد! تعویض سنسور اکسیژن به تنهایی ۷.۲ درصد تعمیرات خودرو را در بر می گیرد.

4.      خرابی شمع ها و وایر ها

کار شمع‌ها ایجاد جرقه، انفجار بنزین و درنهایت حرکت موتور است. زمانی که این اتصال برقرار نشود جرقه‌ای نیز توسط شمع‌ها تولید نخواهد. یکی از دلایلی شایعی که منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو می‌شود مشکل در شمع‌ها و وایرهاست. از آنجائیکه شمع‌ها جزو لوازم مصرفی خودرو هستند بعد از مدتی خراب شده و نیاز به تعویض دارند.

وایر شمع‌ها نیروی برق را از کوئل به شمع منتقل می‌کنند. عدم درست کار کردن وایر باعث می‌شود که مخلوط سوخت و هوا در سیلندرها مشتعل نشود. خرابی وایرها منجربه روشن شدن چراغ چک خودرو می‌شود. اکثریت قریب به اتفاق اتومبیل‌ها از یک وایر در هر سیلندر استفاده می‌کنند، اما مدل‌هایی وجود دارد.

5.      تمام شدن و مشکلات باتری خودرو

6.      سیستم چرخش گاز اگزوز

مشکلات ERG معمولا هزینه قابل توجهی خواهند داشت بخصوص اگر علاوه بر تعویض شیر ERG تمام پورت های آن را تمیز کنید (اقدامی که بسیار توصیه می کنیم چرا که می تواند تا مدتی طولانی خیالتان را راحت کند). درست است با همه این اقدامات هنوز هم تعویض انژکتور سوخت برای جیبتان خسارت بیشتری دارد ولی مشکلات ERG حداقل برای چراغ چک متداول تر هستند. دریچه EGR می‌تواند به‎طور کامل خراب شود و یا منافذ آن مسدود شود. اگر کمی دست به آچار باشید، می‌توانید دریچه را جدا کرده، آن را تمیز کنید و در مدت زمان کوتاهی دوباره عملیات نصب را انجام دهید.

7.      نشتی خلاء

هر خودرو دارای سیستم خلاء است که عملکردهای متنوعی را انجام می‌دهد. تقویت‌کننده ترمز در حالت خلاء عمل می‌کند و سیستم خلاء نیز به دلیل تبخیر بنزین از طریق موتور و با مسیریابی دود، به کاهش آلودگی‌های مضر هوا کمک می‌کند. اگر خودروی شما هنگام کارکردن درجا می‌زند یا دور موتور بالا می‌ماند، احتمالا نشتی خلأ در سیستم خودروی شما وجود دارد.

حال به مثاله ریمپ میپردازیم همانطور که در مقالات قبل گفتیم ریمپ چیست؟

ریمپ نوعی بهینه سازی برنامه کامپیوتر خودرو است که در آن کد های ایسیو و هگزها را که با C نوشته شده اند تغییر میدهند ، کد های ایسیو بصورت یک نقشه و یا جداول استاندارد هستند و بازنویسی و تغییر آنها را اصطلاحا ریمپ گویند.

این کد ها مربوط به پارامترهای سنسورها و عملگراها است و معنای آنها را تنها یک برنامه نویس متوجه میشود.