ساعت کاری: 9 الی 19 - جمعه ها تعطیل

ریمپ
خودرو خود را ریمپ کنید

دکتر ریمپ

علت زوزه کشیدن گیربکس

علت زوزه کشیدن گیربکس

یکی از شایع ترین مشکلات گیربکس اتوماتیک زوزه کشیدن آن می باشد. سر و صدا اولین علایم های هشدار دهنده گیربکس اتوماتیک می باشد. در ادامه این مقاله از دلایل زوزه کشیدن گیربکس را خواهیم گفت. در مرکز خدمات خودرویی دکتر ریمپ علاوه بر ریمپ تمامی کارهای گیربکس دنده ای و اتوماتیک با ضمانت انجام میشود.

تشخیص صدای زوزه گیربکس از دیفرانسیل

تفکیک صدای زوزه  گیربکس از دیفرانسیل یک روش تست ساده دارد که در اینجا به آن میپرداریم : ابتدا خودرو را در یک مسیر صاف و تقریبا طولانی قرار بدهید آزادزاه ها انتخاب مناسبی برای این تست هستند . تمامی پنجره ها بالا ، سیستم پخش ، بخاری و یا کولر را خاموش کنید تا صدای زوزه کاملا شنیده شود. دقت کنید مسیر خشک را انتخاب کنید. حال سرعت خودرو را تا جایی که صدای زوزه شنیده شود زیاد کنید. معمولا صدای زوزه دیفرانسیل در سرعت بالای 80 کیلومتر اتفاق می افتد.

گیربکس از تعدادی چرخ دنده مختلف تشکیل شده است. هر یک از این چرخ دنده ها نیز نیرو و گشتاور مخصوصی را انتقال می دهند. در واقع گیربکس ها به طور مداوم می چرخند و فعالیت می کنند. همین چرخش های طولانی و فعالیت مداوم سبب ایجاد شدن اصطکاک بین دنده های گیربکس می شود. برای از بین بردن این اصطکاکی که ایجاد می شود و هم چنین جهت افزایش عمر گیربکس، باید گیربکس و چرخ دنده هایش را توسط یک روغن گیربکس استاندارد و با کیفیت به صورت کامل روغن کاری کنید. فراموش نکنید که روغن کاری کامل گیربکس نه تنها سبب افزایش عمر این قطعه از خودرو می شود، بلکه عملکرد آن را نیز بهبود می بخشد.

حالا کلاچ را نگه دارید اگر صدای زوزه همچنان ادامه داشته باشد ، صدای زوزه برای دیفرانسیل است.  و اگر صدای زوزه را شنیدین و کلاچ را نگه داشتید اما صدای زوزه همچنان ادامه داشت و قطع شد این صدای زوزه میتواند از گیربکس میباشد. البته می توانید این تست را در سراشیبی نیز انجام دهید. وقتی به سرعت دلخواه رسیدید ، دنده را رها کنید. اگر زوزه به قوت خود باقی بماند قطعاً دیفرانسیل زوزه می کشد.

مطالبی که پیشنهاد میشود خوانده شود:

قیمت ریمپ

سنسور اکسیژن

رفع تاخیر پدال گاز

صدای زوزه در خودروهای کم کارکرد:

در خیلی از موارد صدای زوزه گیربکس از خودرو هایی با کار کرد پایین شنیده میشود و این میتواند علت هایی چون کیفیت پایین گیربکس که متاسفانه خیلی نمیشود کاری کرد پرا که کیفیت و نوع ساخت پایین است و باعث ایجاد صدای زوزه از گیربکس شده است.مورد دیگر میتواند ایراد در مونتاز گیربکس باشد و باث درگیری سطح دنده ها با یکدیگر شده و نهایتا صدای زوزه ایجاد میکند.

تفاوت زوزه کشیدن گیربگس و دیفرانسل

توجه داشته باشید که ممکن است زوزه ای که از خودرو شنیده می شود از دیفرانسیل باشد نه گیربکس. اگر می خواهید تفاوت این دو را متوجه شوید باید به نکات زیر دقت کنید.

زمانی که شما در جاده ای طولانی، خشک و صاف رانندگی می کنید. (برای انجام این تست، باید تمام شیشه ها بالا باشد و کولر یا بخاری نیز خاموش باشد تا هیچ صدای اضافی وجود نداشته باشد.) حالا دنده را عوض کنید تا صدای زوزه مانندی از خودرو به گوش شما برسد. در این صورت باید به یاد داشته باشید که اگر با گرفتن کلاچ هنوز صدای زوزه به گوش می رسد، این زوزه به دیفرانسیل خودرو تعلق دارد. اما اگر بعد از فشار دادن کلاچ و یا در حالت خلاص، صدای زوزه مانند از خودرو قطع شد، صدا متعلق به گیربکس بوده است.

اگر هنگام تعویض دنده صدای خاصی را می شنوید به احتمال زیاد مشکل از گیربکس خودرو شما است.

علت سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن گیربکس چیست؟ گاهی متوجه صدای جرینگ جرینگ از گیربکس می شوید. علت این صدا لقی محورها و یا هزارخاری دنده های می باشد. هم چنین گاهی اوقات متوجه صدای سوت مداومی از گیربکس می شوید. علت این سوت ممتد، خرابی و یا خشک شدن هر یک از بلبرینگ ها می باشد.

منظور از آب هویچ گرفتن گیربکس چیست؟ این اصطلاحی است که برای صدای درگیری دنده ها به کار می برند. اگر سرعت دنده ها در هنگام درگیری یکسان نباشد این صدا به گوش می رسد. عوامل دیگری که باعث ایجاد این صدا می شوند عبارتند از: تنظیم نبودن کلاچ، انتخاب دنده نامناسب با شرایط، تنظیم نبودن اهرم دسته دنده، تعویض بی موقع دنده، خرابی غلاف کشویی، برنجی ها و ماهک.

به طور کلی هنگام شنیدن صدای زوزه گیربکس بهتر است هر چه سریع تر از یک تعمیرکار متخصص و حاذق در این زمینه کمک بگیرید.

دلایل زوزه کشیدن گیربکس اتوماتیک

کم بودن روغن گیربکس یا نشت روغن

کلاچ شل

خرابی بلبرینگ

خرابی شافت ورودی بلبرینگ

خرابی بلبرینگ چرخ

ریمپ خودرو چیست؟

به تغییرات نرم افزاری خودرو ریمپ می گویند که این تغییرات شامل جداول سوخت، جرقه، گشتاور، لیمیتر ها و سنسورها می شود.

فرایند اصالح و بهینه سازی نرم افزار ایسیو یک خودرو در جهت رسیدن به یک نتیجه مشخص مانند:

· برای مثال افزایش توان و شتاب برای کسب نتیجه بهتر در مسابقات

·رفع رفتار های غیرمنطقی خودرو ( مثل ایراد تاخیر پدال که یک رفتار غیر منطقی محسوب می شود)

· مدیریت مصرف سوخت در جهت کاهش هزینه های نگهداری خودرو

· برطرف کردن اثر بنزین نامرغوب که موجب ناک زدن می شود

· تغییردر دمای فن خودرو

چرا خود کارخانه ریمپ را انجام نمی دهد؟

 برای جواب این سوال به دلایل بسیاری می توان اشاره کرد. از جمله اینکه خودروسازهای ایرانی تا لحظه نگارش این مقاله، تاکنون اقدام به طراحی و برنامه ریزی کامپیوترهای خودرو نکرده اند.آنها پکیج EMS ( مجموعه ایسیو ، دسته سیم و سنسورها ) را مستقیمأ از تامین کننده می گیرند ودر خط تولید مونتاژ می کنند. تنها نظارت آنها بر عملکرد ایسیوها مبنی بر تست آلایندگی است و بررسی صحت و سقم آنها ست. باید دانست در شرکت های خودروسازی خارجی، بخصوص خودروسازی هایی که دارای محصولات اسپرت و مسابقه ای نیز می باشند. از همان ابتدا برنامه ریزی ریمپ ایسیو بر روی حالت بهینه(ریمپ شده )کالیبره می شود. با این حال می بینیم که شرکت های بزرگی نظیر AMG یا انصاری ، مجددأ اقدام به تیونینگ محصولات پرتوان و شناخته شده ای نظیر بوگاتی انجام می دهند. 

آیا فرایند ریمپ برگشت پذیر است؟ 

اگر منظور شما از برگشت پذیر، این باشد که با دیاگ یا برداشتن سرباتری این اتفاق بیفتد باید بگوییم. خیر اینگونه نیست، تنها با فرایند دانلود برنامه ریمپ شده از بین می رود.

آیا با ریمپ گارانتی خودرو باطل می شود؟

خیر ، ریمپ علائم بیرونی ندارد که بتوان فهمید و آن را همچون بهانه ای مثل نصب دزدگیر غیراستاندارد، موجب ابطال گارانتی خودرو دانست. اما پیشنهاد می کنیم در حین مراجعه به نمایندگی از بیان آن خودداری کنید تا آنها بهانه ای برای اینکار نداشته باشند. جالب است بدانید از طریق دیاگ هم قابل تشخیص نخواهد بود.

خودروی من در یک شهر گرمسیری قرار دارد ، آیا می توانید 15 درجه دمای فن را کم کنید؟

بله قادر هستیم اما توصیه نمی کنیم زیرا در درازمدت بر روی عملکرد موتور تاثیر منفی می گذارد و موجب دوده گرفتن اتاق احتراق می شود، پیشنهاد می شود پس از ریمپ از ترموستات با درجه حرارت پایینتر (مثلاً 83 یا 75درجه)  استفاده کنید.

مزایای ریمپ خودرو:

تغییر دمای فن خودرو: بالا رفتن دمای موتور باعث خرابی موتور و سوختن واشر سر سیلندر می گردد. ما با تغییر عملکرد در جداول می توانیم دمای خودرو را در حد ایده ال نگه داریم تا آسیب جدی به موتور خودرو وارد نشود.

رفع محدودیت سرعت توسط دکتر ریمپ:

در خودرو های استاندار به دلیل مسائل ایمنی و شرایط جاده ای هر کشور محدودیت سرعت اعمال میگردد. بعضی از علاقه مندان تمایل به افزایش سرعت و شرکت در مسابقات را دارند. شرکت دکتر ریمپ می تواند این موضوع را با بهترین و نازلترین دستگاهای ریمپ ایسیو کامل رفع کند.

افزایش کاتاف با ریمپ ایسیو:

افزایش  کاتاف نیز تا هر محدوده ای قابل انجام می باشد اما ما افزایش سرعت را نیز در محدوده ایمنی انجام می دهیم. اما نکته قابل توجه این است که افزایش کاتاف بدون افزایش راندمان حجمی هیچ تاثیری در توان خروجی موتور ندارد.

تغییر جداول مربوط به گشتاور:

دکتر ریمپ با تخصص کامل بر روی این جداول قادر به انجام ریمپ و تغییرات آن می باشد.

حذف سنسور اکسیژن توسط دکتر ریمپ:

در موتور هایی که مجهز به کلیه لوازم افتر مارکت هستند و برای مسابقه ستاب شده اند به علت تغییرات گسترده و متفاوت بودن نسبت سوخت به مقدار زیاد. سنسور اکسیژن توانایی اندازه گیری مقداری را در محدوده مجاز نداشته و به این علت ما سنسور اکسیژن را حذف میکنیم.

تأثیرات ریمپ بر ناک موتور:

دکتر ریمپ این توانایی را دارد که با ریمپ کردن ناک موتور را اصلاح کرده و با بنزین موجود در ایران ایسیو و موتور شما را همسان سازی کند.

رفع تأخیر پدال گاز:

با بازنگری جداول مربوطه به پدال گاز و دریچه گاز و انجام ریمپ ایسیو تأخیر دریچه گاز کاهش یافته و باعث بهبود پدا گاز شده است.  

کاهش مصرف سوخت توسط دکتر ریمپ:

ما با بروز رسانی ایسیو خودرو شما توانسته عملکرد خودرو را با بنزین موجود در بازار ایران که اکتان پایینی دارند سازگار کنیم و به صورت تضمینی مصرف سوخت خودرو شما نیم تا 1 لیتر (10%) کاهش پیدا کند.

هدف ما در این مقاله بیان اطلاعات درست به مخاطب و افرادی که قصد ریمپ دارند است تا کاملا مخاطب را آگاه کرده باشیم تا بتواند بهترین تصمیم را بگیرد. به یاد داشته باشید به علت فراوانی مراکز ریمپ که با گذراندن دوره های کوتاه ریمپ ایسیو بدون هیچ علمی مشغول به ریمپ کردن شده اند. حال با دکتر ریمپ میتوانید به درستی از مزایای ریمپ و معایب ریمپ  بیشتر آشنا شوید

دکتر ریمپ ارائه دهنده انواع ریمپ خودروهای ایرانی، خارجی و مسابقه ای