ساعت کاری: 9 الی 19 - جمعه ها تعطیل
در سال 1380 تولید سمند به وسیله شرکت ایران خودرو آغاز شده و به عنوان خودرو ملی شناخته شده است. در این مقاله خودرو سمند LX.EF7از لحاظ موتوری و ایسیو به کار رفته مورد بررسی قرار می دهیم و در ادامه از ریمپ و مزایا آن در این خودرو برای شما خوانندگان عزیز خواهیم گفت. ما را در ادامه این مطلب همراهی کنید.
در سال 1381 سمند معمولی وارد بازار ایران شد و در همان سال طراحی سمند LX شروع شد که در سال 1383 به تولید انبوه رسید. سالها بعد ساخت موتور های EF7 و شمند LX EF هم وارد بازا ایران شد.
تفاوت سمند LX و EF7 در چی میباشد؟
سمند LX و سمند EF7 از نظر طراحی ظاهری، طراحی داخل کابین و همچنین امکانات رفاهی و ایمنی کاملا شبیه همدیگر هستند. سمند EF7 و سمند LX تنها در مشخصات و ویژگیهای فنی با یکدیگر تفاوت دارند. موتور سمند LX معمولی ۱۷۶۱ سیسی حجم دارد که از حجم موتور ۱۶۴۵ سیسی سمند EF7 بیشتر است. سمندEF7 ۱۶ سوپاپ دارد و سمند LX ۸ سوپاپ. از نظر قدرت موتور نیز سمند EF7 با تولید ۱۱۳ اسب بخار، توان بیشتری نسبت به ۹۴ اسب بخار سمند LX دارد و گشتاور آن نیز از سمند LX معمولی بیشتر است. از سوی دیگر مصرف سوخت سمند EF7 به دلیل قدرتمندتر بودن موتور بیشتر از سمند LX است. همچنین تفاوتهایی در سیستم الکترونیکی دو خودرو وجود دارد.
در مورد مدل پایه گازسوز این عدد با 13 واحد افت، به 100 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه میرسد. حداکثر گشتاوری که از کارکرد موتور بنزینی سمند EF7 حاصل میشود، 155 نیوتونمتر در 4500 دور بر دقیقه است و مدلی که به موتور پایه گازسوز مجهز شده توانایی تولید 136 نیوتونمتر گشتاور در 4500 دور بر دقیقه را دارد.
شتاب صفر تا صد این خودرو 12 ثانیه می باشد و حداکثر سرعت 200 کیلومتر در ساعت میباشد.
معایب سمند EF7
· شتاب و کشش ضعیف: موتور ۱.۸ لیتری پژو که در ابتدا روی سمند قرار گرفته بود، برای خودرویی با چنین وزنی چندان مناسب به نظر نمیرسید. در کمال تأسف موتور EF7 نیز قادر نیست شتاب مناسبی را برای سمند ای اف سون فراهم کند. این پیشرانه قدرت و گشتاور بیشتری نسبت به موتور XU7 پژو ارائه میدهد، اما حداکثر قدرت و گشتاور تولیدی آن تنها در دورهای بالای موتور قابل دستیابی هستند؛ بنابراین راننده برای دریافت حداکثر انرژی موتور لازم است تا پدال گاز را تا انتها فشار دهد که حاصل آن استهلاک شدید موتور و مصرف سوخت بالا خواهد بود. ایران خودرو برای رفع این مشکل اقدام به عرضه سورن توربو و دنا پلاس توربو کرده است که این خودروها نیز گرچه از چالاکی بالاتری برخوردار هستند.
· وزن بالا
· سروصدای کابین
· هزینه بالای تعمیرات و نگهداری
· نا هماهنگ بودن گیربکس با موتور خودرو که واقعا آزاردهنده است.
· کُپ کردن خودرو در هنگام حرکت با کولر روشن
· خراب بودن سنسور میل سوپاپ
ایسیو به کار رفته در سمند LX.EF7 از گرو های ایسیو زیمنس و گروه ایسیو های بوش بنزینی ME7.4.9 و ایسیو بوش ME17 و ایسیو دو گانه سوز ME7.4.9 میباشد.
مزایای ریمپ ایسیو سمند LX.EF7
· کاهش مصرف سوخت
· از بین بردن ایراد داغ کردن موتور
· رفع کپ پدال گاز و بهتر شدن حرکت اولیه خودرو، در تیم تیونینگ دکتر ریمپ شاهد تغییر اساسی خودرو مخصوصا در حرکت اولیه و شتاب خودرو خو خواهید بود چون در ریمپ خودرو ما نسبت باز شدن پدال گاز با دریچه گاز را خطی ریمپ کرده که دیگر شاهد عکس العمل پدال گاز نباشید.
· از بین رفتن کامل مکث و کپ بین دنده ها
· افزایش قدرت موتور
· حذف سنسور اکسیژن دوم در خطای کاتالیست
· از بین رفتن صدای ناک